Misdadige vrouwen, klimaattop en wetenschapsnieuws

 

Criminelen, dat zijn mannen. Althans, dat denken we al snel. Dat mannen gewelddadiger zijn dan vrouwen blijkt niet altijd te kloppen. Onze redactrice Lotte Koppenrade interviewde historica Manon van der Heijden en sprak met haar over het project ‘Crime and gender’ waarin zij aantoont dat in Europa, tussen 1600 en 1900, vrouwen een aanzienlijk aandeel hadden in misdaden. Samen met een internationale groep wetenschappers (criminologen en historici) kijken ze naar het aandeel van mannen en vrouwen in de misdaad. Luister hieronder het interview terug!

Wij belden ook met Marcel Crok. Hij is wetenschapsjournalist gespecialiseerd op het gebied van klimaat. Sommige noemen hem een klimaatscepticus omdat hij kritiek heeft op het huidige klimaatdebat. Er wordt gesproken dat dit de belangrijkste klimaattop ooit is, volgens Marcel Crok is het eerder een groot “klimaatcircus”. Hoe groot is de rol van CO2 op de opwarming van het klimaat? Luister het interview hieronder terug.

 

 

Onze redacteur Bob de Brabandere volgde voor ons het wetenschapsnieuws van afgelopen week. Welke fascinerende en opmerkelijke ontdekking heeft hij gedaan? Van Stonehege tot bellenblazende dolfijnen, en van kakkerlakkenpoep tot de Mona Lisa. Luister al zijn ontdekkingen terug!

 

 

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×