(Foto: Robert Strijk via Twitter).

Leiden is decor voor televisieserie van de VPRO

Leiden was afgelopen week het decor voor de televisieserie ‘Alleen op de wereld’ van de VPRO. Woensdag en donderdag werden er op verschillende plekken in leiden stukken opgenomen voor de serie. De VPRO geeft het beroemde boek ‘Alleen op de wereld’ dat is geschreven door de Franse Schrijven Hector Malot, een modern tintje met de serie.

De kinderserie vertelt het verhaal van de jongen Remy die ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij gaat in de serie op zoek naar zijn familie en maakt vervolgens allemaal avonturen mee.

Op verschillende plekken in Nederland is gefilmd voor de serie. Dat ook delen van Leiden in de serie zitten vervult ook centrummanager Erwin Roodhart met trots. ”Ik ben trots dat de afgelopen dagen onze stad decor mocht zijn van de VPRO- televisieserie”, aldus Roodhart via Twitter. Volgend jaar wordt het verhaal dagelijks uitgezonden tussen kerst en oud en nieuw.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×