(Foto: IJsbaan Nieuwe Rijn).

Deel ijsbaan Nieuwe Rijn afgezet

Net als veel ijsbanen in Nederland heeft ook de ijsbaan op de Nieuwe Rijn last van het warme weer. Een deel van de ijsbaan moest afgezet worden. Op het grootste deel van de baan kan nog steeds geschaatst worden maar de machines die het ijs bevroren houden, moeten wel harder werken dan normaal.

”De wind die over de ijsbaan waait is het grootste probleem voor het ijs. Deze werkt als een enorme föhn die de toplaag van het ijs afbreekt”, aldus ijsmeester Daaf Sloos. Het ijs wordt gewoonlijk aan het einde van de dag geschaafd en krijgt vervolgens een nieuwe laag water die dan ’s nachts moet bevriezen. Het huidige weer maakt dat lastig.

Door de weersomstandigheden is een deel van ijsbaan gesmolten en afgezet. ”Op de rest van de ijsbaan is er gewoon goed te schaatsen. We hopen dat het weer iets kouder wordt maar laten de pret niet drukken door het weer. Voorlopig kunnen we het ijs nog goed houden. De schaatsbaan is nog prima en wij blijven gewoon open!”, aldus de ijsmeester. Tot en met vijf januari kan er nog geschaatst worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×