Eind deze maand gaat de helft van de poortjes al dicht, uiteindelijk moeten ze in januari allemaal dicht. (Foto: Chris de Waard).

Eerste poortjes Leiden Centraal eind deze maand dicht

De helft van de poortjes van station Leiden Centraal gaan vanaf maandag 28 december dicht. In de weken die daarop volgen zal de NS steeds meer poortjes sluiten, totdat eind januari alle poortjes dicht zullen zin. Vanaf dan kun je alleen nog door de stationshal met een toegangsbewijs. Dat meldt wethouder Robert Strijk in een brief aan de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid.

De gemeente heeft maandag alsnog de bouwvergunning voor de poortjes verleend, waarmee ze gelegaliseerd zijn. Daarmee beschikt de NS nu over de nodige vergunningen en toestemmingen om de poortjes van het station te sluiten.

Wennen
Volgens wethouder Robert Strijk kan het publiek, nu de helft dicht gaat, aan het gebruik van de poortjes wennen. Zowel de helft van de klapdeurtjes aan de centrumzijde als aan zeezijde van het station worden gesloten.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×