Joost Pronk en Hanneke Meijer uit Naarden waren met hun gezin vlak voor kerst de 100.000ste bezoeker. Van directeur Dirk van Delft kregen ze een Waterman-vulpen. Dat is een verwijzing naar het topstuk van de tentoonstelling Einstein & Friends. (Archieffoto: PR).

Ruim 100.000 bezoekers voor Museum Boerhaave

Met ruim 104.000 bezoekers vestigde Museum Boerhaave in 2015 opnieuw een bezoekersrecord. Vlak voor de kerst tikte het rijksmuseum voor de geschiedenis van de natuurwetenschappen en de geneeskunde al de 100.000 aan en in de laatste week van het jaar kwamen daar dus nog meer dan 4.000 bezoekers bij. Mede door de extra activiteiten in de kerstvakantie en het vriendelijke 1 euro tarief dat de laatste dagen werd gehanteerd.

“Zo vlak voor aanvang van onze grote vernieuwingsoperatie is het doorbreken van de honderdduizendgrens een geweldige opsteker’, vindt directeur Dirk van Delft. “Onze tentoonstellingen en evenementen zijn raak. Ook nieuwe groepen raken geboeid en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Vooral de tentoonstellingen over voedselinnovaties en over Einstein trokken veel bezoekers. Ook de speeltuin Waterland en het vernieuwde Anatomisch Theater, dat onlangs internationale prijzen in de wacht sleepte, blijven favoriet.

Vanaf vandaag is Museum Boerhaave tijdelijk gesloten. Het museum krijgt een nieuwe klimaatinstallatie en vernieuwt de inrichting van de vaste collectie. In de loop van 2017 opent Museum Boerhaave de deuren weer.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×