Het woord 'sad' is met graffiti over een muurgedicht van de Leidse Stichting Tegenbeeld in Parijs gespoten. (Foto: PR).

Leids muurgedicht in Parijs beklad

Een Leids kunstwerk in de straten van Parijs is vernield. Een muurgedicht van de Leidse Stichting Tegenbeeld werd ondergespoten met de korte graffititekst ‘sad’. De organisatie is zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van het kunstwerk. “We kregen dit nieuws vandaag pas, dus we weten nog niet wat de volgende stap is”, aldus Jacowies Surie van Stichting Tegenbeeld. Het is ook niet duidelijk hoe lang de graffiti er al zit.

Verdrietig nieuws
“In eerste instantie waren we erg boos om te horen dat iemand dit doet”, vertelt Jacowies Surie. Het woord ‘sad’ (‘verdrietig’ in het Engels) is volgens haar de stichting typerend voor hoe ze naar het vandalisme kijkt. “Het is naar dat dit gebeurd is, maar er is helaas veel verdrietiger nieuws in Parijs de laatste tijd”, aldus Surie. Vandaag is het precies een jaar geleden dat in Parijs op de redactie van het blad Charlie Hebdo 11 mensen werden doodgeschoten.

Rimbaud
Het gedicht in Parijs is ‘Le Bateau Ivre’ (de dronken boot) van de 19e eeuwse Franse poëet Arthur Rimbaud. Het gedicht telt maar liefst 100 regels en telt als één van de belangrijkste werken van Rimbaud. Het muurgedicht werd op 14 juni in 2012 onthuld.

112 Sleutelstad Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×