Voorzitter Rob van Lint van de Rekenkamercommissie Leiden luisterde aandachtig toe en telde ongetwijfeld alvast de voorstemmen op. (Foto: Chris de Waard).

Leidse Rekenkamercommissie krijgt extra onderzoeksbudget

De Rekenkamercommissie Leiden (RKC) krijgt extra geld om de onderzoeken uit te laten voeren waar de raad om vraagt. De RKC vraagt al tijden om extra geld, maar kreeg steeds geen reactie op die verzoeken. Reden voor voorzitter Rob van Lint om afgelopen najaar een brandbrief aan de raad te sturen. Daarin meldde hij al dat niet alle onderzoeken kunnen worden uitgevoerd als er geen extra onderzoeksbudget komt. Dat is nu ook gebeurd. Het onderzoek naar de Ambtelijke Organisatie waar de raad vorig jaar om heeft gevraagd, is door geldgebrek niet uitgevoerd.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Rob van Lint van de Rekenkamercommissie Leiden over extra geld.

Gisteren boog de raadscommissie Werk en Middelen zich na meerdere verzoeken van de RKC over een drietal voorstellen die burgemeester Lenferink voor de raad had uitgewerkt. Die kwamen allemaal neer op extra budget voor de rekenkamercommissie. Structureel dan wel incidenteel. De raad kiest vooralsnog voor incidenteel extra geld indien er wensen zijn voor extra onderzoek.

Melle Tuik in gesprek met D66-fractievoorzitter Jeffrey van Haaster over extra geld voor de Rekenkamercommissie Leiden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×