Wethouder Laudty ne directeur Van den Berg kijken toe hoe de eerste paal de grond in gaat. (Hoofdfoto: Chris de Waard, reportage: J.P. Kranenburg).

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw in de Kooi

In de Kooi is vanmiddag de nieuwbouw begonnen van de zogenaamde ‘noordelijke blokken’. In het gebied tussen de Atjehstraat, de Driftstraat, de Parkstraat en de Timorstraat komen in totaal 73 nieuwe huurwoningen.  De nieuwbouw bestaat uit acht woningblokken ten zuiden van de nieuwe Brede School.

Bouwwethouder Laudy en directeur Van den Berg van De Sleutels spraken de omwonenden en toekomstige bewoners toe. Aansluitend ging de eerste paal de grond in.

2016-01-25 15.46.49Er komen 63 eengezins-, 5 boven- en 5 benedenwoningen, waarvan 47 sociaal verhuurd worden en 26 in de vrije sector. Het ontwerp is gebaseerd op het beeldkwaliteitsplan, waarin de architectuur van Jesse een belangrijke rol speelt. Naar verwachting worden de nieuwe woningen over ongeveer een jaar opgeleverd.

Een groot gedeelte van de nieuwbouw zal worden verhuurd aan oud-bewoners van de gesloopte woningen. Naast deze terugkeerders komen er huurders te wonen die nu elders in de wijk wonen. De nieuwe huizen krijgen een huur die circa 200 euro hoger ligt dan de woningen die zijn gesloopt. Daar staan lagere energiekosten tegenover van gemiddeld 60 euro per maand. De nieuwe woningen zijn ook groter dan de woningen die er eerst stonden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×