Helemaal alle vrijwilligers van Leiden zijn het misschien niet, maar het komt in de buurt. Gisteren kregen ze een bedankavond in de Leidse Schouwburg. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Bedankavond voor Leidse vrijwilligers in Leidse Schouwburg

De afgelopen maanden stond Leiden weer bol van de evenementen tijdens de Winter Wonder Weken met de Lichtjesparade, de IJsbaan, de kerstmarkt, de intocht van sint en het Huis van Sinterklaas. Evenementen die alleen mogelijk zijn dankzij de inzet van honderden vrijwilligers uit de Sleutelstad. “Zonder hen zouden veel activiteiten niet mogelijk zijn en onbetaalbaar worden”, hielden wethouder Strijk en centrummanager Erwin Roodhart de vrijwilligers van Leiden gisteravond voor tijdens een speciale bedankavond in de Leidse Schouwburg. Dat geldt trouwens ook voor de maandelijkse OPEN-zondagen.

Directeur Nanette Ris van Stadspodia Leiden had de oudste schouwburg van Nederland voor de gelegenheid beschikbaar gesteld. De vrijwilligers kwamen via de artiesteningang binnen. Dat had een speciale reden. Zo kwamen ze op het podium van de schouwburg terecht. De plek waar normaal gesproken  natuurlijk alle aandacht heengaat.

Later namen ze plaats in de zaal en kregen een geïmproviseerde voorstelling te zien waarbij Rian Evers van PS|Theater zingend uit de school klapte met allerlei grappige anekdotes die tijdens de evenementen hadden plaatsgevonden. Bijvoorbeeld de vermissing van de tiende zeehond bij de ijsbaan.

Ook de T.rex kwam nog even hert podium op. In september rijdt het skelet via de Breestraat Leiden binnen. In kisten. Die worden in Naturalis uitgepakt, waarna het dinoskelet in elkaar wordt gezet en Leiden er een publiekstrekker van jewelste bij heeft. Nergens buiten de Verenigde Staten is straks een compleet T.rex skelet te zien.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×