Rabobank Wensenfonds

28 reacties

 1. Nanja Giesbert-de Haan

  Oh dat was al gevaarlijk toen ik daar nog fietste en naar de middelbare school moest (meer dan 15 jaar geleden). Nu is het veiliger gemaakt door de fietsers voorrang te geven, wordt je nog van je sokken gereden. Ik ben echt voor strengere theorie examens, want het is duidelijk dan automobilisten gewoon echt niet weten wat haaientanden en voorangs vierkanten betekenen…

  • Ga je bij het propageren van strengere examens dan ook iets voor de fietsers vragen, b.v geen hand uitsteken bij afslaan of door rood licht fietsen of ik heb voorrang dus dat neem ik ook zonder te lijken of het wel kan. Zo gebeuren de meeste ongelukken op de vijf mei laan rond de rotondes en bij de Haagse schouw

 2. Professioneel Levensgenieter

  Fietsers moeten ook is beseffen dat er een verschil is tussen voorrang hebben en krijgen, weet natuurlijk niet hoe het zit in dit geval maar meestal is het toch zo van “oh hij heeft haaietanden hij moet toch stoppen” nou bad news.. Daarom als ik n idioot aan zie komen rijden voorrang of niet ik laat m wel lekker ze gang gaan.

 3. Rini Wermink op

  Voor er nog meer onbezonnen reacties komen: het was mijn zus die geschept werd. Een volwassen vrouw, geen middelbare scholier. Ze rijdt op een goed onderhouden fiets en voerde volop licht. Ze nam geen voorrang (maar had dat wel!). Dus……

 4. Ik hoop dat het goed afloopt met de fietser.
  Als automobilist ervaar ik dit punt als 1 van de gevraalijkste fietskruisingen die ik ken omdat:
  1 de auto uit voorschoten uit de “sluis” komen en het niet duidelijk genoeg is dat er zo’n gevaarlijk punt aankomt. Bij slecht weer zie je de haaientanden amper (voor automobilisten die hier niet bekend zijn lastig de situatie goed en snel te overzien
  2 de fietsers over het algemeen, vooral de schoolgaande jeugd, de voorrang neemt zonder te kijken, er kan immers altijd een auto komen die niet of te laat remt
  3 de fietsers vanaf de brug komend vaak geen richting aangeven, redelijk wat snelheid hebben, en dan opeens linksaf slaan en dan voor de auto’s “opduiken”
  De gemeente /politie moet hier snel wat aan doen!!!

 5. Op dit punt heb ik zelf regelmatig gemerkt dat de fietsers in het donker slecht zichtbaar zijn omdat het licht vooral vooruit schijnt. De auto’s komen haaks op de fietsers aanrijden. Als men geen reflectoren op de banden heeft en donkere kleding en ook nog slecht weer dan zijn ze hier echt niet voldoende en op tijd zichtbaar.
  Mevrouw Wermink veel sterkte gewenst!

 6. Marca Stammers op

  Voor degenen die willen weten; ik was de fieter die gister is geschept. Het gaat goed met me. Hersenschudding, gekneusde ribben en alle spieren die ik heb doen pijn, maar het had slechter af kunnen lopen. De mensen die bij me gebleven zijn tot de ambulance kwam; hartstikke bedankt!

Over de auteur

Je bent nu offline