Lezing over stinkende geschiedenis van Leiden

Schrijver Roos van Oosten geeft op 7 februari bij Van Stockum Boekverkopers een lezing over haar boek ‘De stad, het vuil en de beerput’, over de stinkende geschiedenis van Leiden. De lezing in de boekenhandel aan de Breestraat 113 begint die zondag om 14.00 uur.

Omslagfoto boek De stad, het vuil en de beerputDe Nederlandse stadsarcheologie heeft de afgelopen decennia een omvangrijke hoeveelheid informatie opgeleverd over de middeleeuwse stad. Roos van Oosten kijkt naar de stedelijke geschiedenis aan de hand van een alledaags fenomeen, namelijk poep- en pisverwerking in de pre-industriële stad. In het boek analyseert Van Oosten het beerputten-fenomeen van zeven steden nader, namelijk dat van Alkmaar, Haarlem, Amersfoort, Dordrecht, Deventer, ‘s-Hertogenbosch en dus Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×