Basisschool Het Kopas in de Merenwijk vierde afgelopen vrijdag het 40-jarig jubileum van Bert Schilthuizen, de conciërge van de school. (Foto PR).

Conciërge al 40 jaar in dienst bij basisschool Het Kompas

Basisschool Het Kompas in de Merenwijk vierde afgelopen vrijdag het 40-jarig jubileum van conciërge Bert Schilthuizen. Daar werd hij door de school in het zonnetje voor gezet. Schilthuizen is al vanaf 1 februari 1976 werkzaam bij de school.

De conciërge werd  ’s ochtends opgehaald door de kinderen met een bloementoog dat hij in ontvangst mocht nemen. Op Het Kompas mocht hij vervolgens de nieuwe naam van het schoolplein onthullen: Het Bert Schilthuizenschoolplein. In de aula van de school werd hij door de gemeente ontvangen waar hij de Gouden Spelt ontving voor zijn werk de afgelopen jaren.

Door de jaren heen is ook voor de conciërge zelf gebleken hoe belangrijk conciërges in het algemeen voor een school zijn. ”Een school kan eigenlijk niet zonder conciërge. Waar ik kan help ik de leerkrachten. Zo houd ik de absenten bij in de computer, let ik even op apart gezette leerlingen en kopieer ik waar nodig. Mijn collega’s hebben het immers al druk genoeg”, aldus Schilthuizen.

Schilthuizen vindt het ook erg belangrijk aanwezig te zijn voor leerlingen en ouders. ”Het is belangrijk om met ze te praten en ze te helpen bij hun problemen”, aldus de conciërge. De middag was gevuld met een programma met veel optredens van de leerlingen. Aan het einde van de schooldag was er een receptie voor de ouders waarna de viering werd afgesloten. 

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×