(Foto: Archief).

Versneld vwo op het Stedelijk Gymnasium

Bij het Stedelijk Gymnasium kan vanaf volgend schooljaar niet in 6 maar in 5 jaar een vwo-diploma behaald worden. Vorig jaar waren er twee scholen in Nederland die mee deden aan de proef. Omdat de eerste ervaringen positief zijn, wordt de lijst na de zomervakantie uitgebreid met 22 andere middelbare scholen.

Door middel van het versnellen van de vwo-opleiding hoopt het kabinet de zogeheten ’toptalenten’ meer aandacht te geven. Op deze manier wordt school een uitdaging voor de leerlingen en zullen ze zich niet vervelen.Daarnaast is er meer ruimte voor verbreding en verdieping van de leerstof. Het reguliere vwo blijft bestaan zodat leerlingen gemakkelijk kunnen terugstromen als ze het niet redden in het versnelde traject.

Buiten het Stedelijk Gymnasium doen onder andere de Goudse Waarden in Gouda en het Erasmus College in Zoetermeer mee met de proef. Geïnteresseerde scholen kunnen ieder jaar in oktober een aanvraag indienen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en mogen het volgende schooljaar starten als de aanvraag wordt goedgekeurd.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×