Er komt een einde aan de sfeervolle huiskamertheaterstukken aan het Plantsoen in Leiden. (Foto: PR).

Plantsoentheater stopt maar wil doorstart in Leiden

Na bijna 13 jaar komt er een einde aan misschien wel het meest bijzondere theater van Leiden. Het Plantsoentheater is een huiskamertheater aan het Plantsoen. Deze week wordt de laatste voorstelling gegeven, namelijk ‘Stockholm Sneeuwt’ van De Andersons, de voorstelling is volledig uitverkocht. “We hebben hier heel veel mooie herinneringen gemaakt”, vertelt Sheila Lever, bewoonster van het huis waar zij met haar Stichting Plantsoentheater voorstellingen opvoert.


Sheila Lever vertelt over het verdwijnen van het Plantsoentheater uit Leiden.

Het grote 19e eeuws pand aan de Singel vormt op zich al een prachtig decor. Reden voor het stoppen is dat Sheila Lever (en haar man en kinderen), gaan verhuizen. Namelijk naar Den Haag. “We waren op zoek naar iets kleiners, we gaan van vier verdiepingen naar twee”, aldus Sheila Lever. “Ik zie het ook als een nieuwe uitdaging. Ik wil ook theater maken in Den Haag.”

Doorstart
Het is echter niet helemaal afgelopen met het Plantsoentheater, de stichting gaat gewoon door met het maken van kleine theaterproducties. “Dat ‘maken’, dat moet er gewoon uit”, vertelt Sheila Lever. “Wanneer we weer iets hebben wat we uit willen voeren, willen we dat ook maar al te graag in Leiden doen.”

“We hebben hier een heel trouw publiek opgebouwd in Leiden”, vertelt Sheila Lever, “een publiek met echte liefhebbers van dit soort theater. Daar ben ik erg trots op.” De theatermaker roept Leiden op om mee te helpen zoeken naar een nieuwe locatie in de stad waar Sheila Lever en consorten hun stukken kunnen opvoeren.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×