Woensdag 17 februari werd in een (bijna) volle theaterzaal van BplusC locatie Het Leidse Volkshuis de lokale voorronde gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Leidse voorleeskampioenen bekend

In Het Leidse Volkshuis streden gistermiddag elf lokale voorleeskampioenen om een plek in de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zijn Zainab van O.B.S. De Meerpaal en Fiene O.B.S. Lucas van Leyden, locatie Steeg. De kwartfinale vindt plaats op zaterdag 12 maart in Bibliotheek Bollenstreek in Noordwijk.

Tijdens deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd namen de elf voorleeskampioenen van basisscholen uit Leiden en Leiderdorp plaats op de ‘Voorleesstoel’. Daar lazen ze een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. Een deskundige jury besloot dat Zainab en Fiene doorgaan naar de volgende ronde. Zainab las voor uit Verboden voor mij en Fiene las voor uit Juffrouw Pots.
Volgens de jury hebben alle deelnemers het fantastisch gedaan. De jury bestond uit kinderboekenschrijfster Bette Westera, Heleen Janssen van jeugdboekhandel Silvester en Jane Mooijenkind, jaarcoördinator IMC Weekendschool.

Als Zainab en Fiene het goed doen in de kwartfinale maken ze kans om door te gaan naar de provinciale finale op 6 april in Bibliotheektheater Rotterdam. De winnaar daarvan gaat door naar de landelijke finale die op 25 mei plaatsvindt in Schouwburg Amstelveen

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De lokale rondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Serviceorganisaties. In Leiden werd de voorronde georganiseerd door BplusC.

Leiden Nieuws BplusC


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×