(Foto: Wikimedia Commons).

SP-Europarlementariër spreekt in Leiden over TTIP en Oekraïne

SP-Europarlementariër Anne-Marie Mineur komt op vrijdagavond 4 maart naar Leiden voor het politiek café van SP Leiden in hun kantoor aan de Marnixstraat 18. Ze zal hier spreken over associatieverdrag met Oekraïne en het referendum daarover. Ook zal ze spreken over de strijd tegen TTIP, een allesomvattend handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie. De zaal aan de Marnixstraat gaat om 19.30 uur open, iedereen is welkom.

anne-mariemineur

(Foto: SP).

Taaltechnoloog Anne-Marie Mineur werd in 2014 verkozen tot Europarlementariër. Ze houdt zich in het parlement bezig met milieu, mensenrechten en de handelscommissie. Over al deze zaken en haar werk in het Europees parlement gaat Anne-Marie Mineur graag in discussie met het publiek. Er zal die bewuste vrijdagavond ook tijd voor worden ingeruimd in het programma van het politiek café.

Wurgakkoord
Het vrijhandelsverdrag TTIP is één van Anne-Marie Mineur’s grote onderwerpen. “Door dit verdrag kan Amerika, en met name het bedrijfsleven, zich straks bemoeien met onze wetgeving op het gebied van milieu en voedselveiligheid”, aldus een woordvoerder van SP Leiden. De partij noemt het verdrag, waar nu nog over onderhandeld wordt, een ‘wurgakkoord’.

#TTIPalarm
Op verschillende plekken in Europa wordt gedemonstreerd tegen TTIP. In Nederland kreeg het verdrag meer aandacht na een uitzending van het satirisch informatieve programma Zondag met Lubach. In de uitzending riep presentator Arjen Lubach iedereen op om met de hashtag #TTIPalarm te tweeten, om zo meer bewustzijn over het verdrag te genereren.

Sinds september 2015 kun je een online petitie ondertekenen voor een referendum over TTIP en CETA (het Canadees-Europese evenbeeld van TTIP). Ruim 48.000 mensen hebben die petitie inmiddels ondertekend.

Videofragment: Uitzending van Zondag met Lubach op 15 maart vorig jaar over TTIP. (VPRO).

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×