Sigarettendief gebeten door politiehond

Bij het tankstation van Shell aan de Plesmanlaan werd vandaag rond 6.00 uur via het dak ingebroken. Toen de inbreker via het probeerde binnen te komen werd hij gestoord door het alarm. De eigenaar ging naar het tankstation in verband met het inbraakalarm. Toen hij bij het tankstation aankwam zag hij een plafondplaat op de grond liggen in de winkel.

De gealarmeerde politie kwam met verschillende wagens ter plaatse. Agenten zagen achter het tankstation iemand het park in rennen. Dat werd vervolgens omsingeld. Agenten lieten een politiehond los die de man in de struiken vond. De verdachte werd daarbij gebeten en is vervolgens aangehouden. Bij de politieactie werd ook een helikopter ingezet.

De inbreker had een gat gemaakt in het dak boven de sigarettenopslag. Op het dak stonden al enkelen zakken klaar om meegenomen te worden. De brandweer assisteerde de politie met een ladderwagen. De 41 jarige man, afkomstig uit Almere, is ingesloten voor onderzoek en zal in de loop van de dag worden verhoord. De politie Leiden doet verder onderzoek.

 

112 Sleutelstad Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×