(Foto: PR).

Manifestatie voor vluchtelingen

De organisatie Doorbraak houdt vanavond vanaf 19.00 uur een manifestatie, ter ondersteuning van vluchtelingen, bij het gemeentehuis. De manifestatie is in verband met de inspraakgelegenheid tijdens de gemeenteraadscommissievergadering. Tijdens de inspraakgelegenheid krijgt men de optie om iets te zeggen over het voornemen van het gemeentebestuur om nieuwe woningen te bouwen voor erkende vluchtelingen. Er wordt verzameld op het Stadhuisplein.

“Vluchtelingen zijn niet het probleem. Wat wel een probleem is, is het zaaien van haat en het brandmerken van vluchtelingen tot zondebokken. De wereld is van iedereen en iedereen heeft het recht om te gaan en te staan waar hij of zij wil,” schrijft Doorbraak.

Sprekers
Tijdens de manifestatie wordt onder andere gesproken door Rayan Younis, Leidenaar van Syrische afkomst, Catherine Black, activist van de Internationale Socialisten en Feministen in Verzet, Mariët van Bommel, Doorbraak-activist, en Aloys van Rest, directeur van Defence for Children.

Een taak
Net als andere gemeenten heeft ook de gemeente Leiden de taak om vluchtelingen met een verblijfsvergunning, die nu nog in een azielzoekerscentrum verblijven, onderdak te geven. Het gemeentebestuur heeft onlangs tien locaties in de stad laten onderzoeken waar woonruimte voor vluchtelingen zou moeten komen. Op tijdens de manifestatie kunnen Leidenaren daarover hun mening geven tijdens een vergadering van gemeenteraadscommissies.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×