De historische haven bij het Galgewater is een van de plekken waar in de zomer van 2018 een flinke vloot historische bedrijfsvaartuigen zal aanleggen voor de jaarlijkse reünie. (Foto's: Historsiche Haven Leiden).

Leden historische bedrijfsvaartuigenvereniging kiezen voor reünie in Leiden

De Ledenvergadering van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig heeft gisteren in het Maritiem Museum Rotterdam besloten dat de landelijke reünie in 2018 in Leiden wordt gehouden. De historische haven Leiden organiseert het evenement met steun van de gemeente, Leiden Marketing en andere organisaties in de stad en de regio. Leiden draagt 50.000 euro bij aan de kosten van het evenement. Zo besloot het college afgelopen dinsdag. Een deel van dat bedrag  wordt verrekend met het tarief voor de ligplaatsen.

Stemming ledenvergadering Rotterdam 2016Enthousiasme onder de leden na de presentatie die de historische haven Leiden had gegeven. De ja-briefjes gingen dan ook massaal de lucht in.

Het vijfdaagse evenement vindt plaats van 26 tot 30 juli 2018. Er komen naar verwachting zo’n 200 kleine en grote schepen naar Leiden, waaronder het verenigingsschip de Terra Nova. Deze ‘Parel van de Rijn‘ krijgt een prominente plek in het centrum.

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×