Vrijwilligers van de Rotary Club Voorschoten-Leidschendam hebben in het kader van NLdoet de ruime tuin van de woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep aan de Boshuizerlaan opgeknapt. (Foto: PR).  

Vernieuwde tuin voor bewoners Boshuizerlaan

De vijftien bewoners van woonlocatie Boshuizerlaan in Leiden kunnen weer volop genieten van hun tuin. In het kader van de actie NLdoet knapten zij, samen met vrijwilligers van de Rotary Club Voorschoten-Leidschendam, de ruime tuin op en veranderden deze in een kleurige buitenplek.

Snoeien, vegen, poten, harken. Zeven vrijwilligers van de Rotary Club Voorschoten-Leidschendam staken, samen met de bewoners met een verstandelijke beperking, de handen flink uit de mouwen om de forse tuin op te knappen. Het was voor de Rotary Club de tweede keer dat het een tuinklus deed voor de woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep. “We kwamen vorig jaar met elkaar in contact via NLdoet, waar de Boshuizerlaan zich had aangemeld”, zegt Bert Hogendoorn van de Rotaryclub Voorschoten-Leidschendam. “En omdat de samenwerking zo goed beviel doen we het dit jaar graag weer.”

Jos Aniba, locatiemanager van onder meer woonlocatie Boshuizerlaan, is blij met de geboden hulp in een tijd van bezuinigingen. “We moeten steeds meer doen met steeds minder geld. De hovenierskosten die we hiermee besparen – tienduizend euro per jaar – investeren we nu in personeel.” Ze wijst ook op de maatschappelijke waarde van de samenwerking: “Het is belangrijk dat je iets voor elkaar betekent. Daarom hebben wij bijvoorbeeld ook een maandelijks eetcafé voor de buurt opgestart en willen we ook op andere manieren met de buurt samenwerken.”

Hogendoorn is, samen met zijn vrijwilligers, enthousiast over de samenwerking. “We vinden het fijn om voor deze mensen iets te betekenen. Het sluit ook heel mooi aan bij het doel van de Rotary Club: voor goede doelen de handen uit de mouwen te steken.” Hij blikt terug op een geslaagde dag: “We zijn gastvrij ontvangen met koffie en appeltaart en hebben er met elkaar een echte feestdag van gemaakt!”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×