Een team van 24 vrijwilligers vulde in totaal meer dan 45 zakken met zwerfafval, meer dan in de container paste. (Foto: PR).

Wijkvereniging Merenwijk wil oplossing zwerfvuil Kopermolen

Een groep van 24 vrijwilligers van de wijkvereniging Merenwijk hebben afgelopen zaterdag een grote hoeveelheid zwerfvuil in het gebied van winkelcentrum de Kopermolen geruimd. De vereniging ziet echter liever een structurele oplossing. “Blijven opruimen is natuurlijk niet de bedoeling”, stelt Michel Vorenhout, bestuurslid van de wijkvereniging Merenwijk.

NLDoet160312_1_640

Vrijwilligers ruimde op een zonovergoten zaterdag het gebied van de Kopermolen op. (Foto: PR).

“Samen met de afdeling beheer van de gemeente Leiden willen we gaan zorgen voor slimmere manieren van het voorkomen van zwerfafval.” De wijkvereniging wil dat bereiken door bijvoorbeeld grotere afvalbakken op betere plaatsen neer te zetten, die ook nog eens vogelwerend zijn. “Dat zou al heel veel helpen”, stelt Michel Vorenhout.

Overvolle container
In totaal werden er zaterdag meer dan 45 afvalzakken gevuld met zwerfafval, meer dan in de container paste. De actie werd georganiseerd in het kader van NLDoet dat afgelopen weekend plaatsvond, een jaarlijkse landelijke actie om mensen aan te zetten vrijwilligerswerk te doen. Er werd vooral veel verwaaid vuil uit sloten en struiken gehaald. Mede-organisator Tim Seegers is erg te spreken over het resultaat, “wat een hoeveelheid!”

Voor herhaling vatbaar
De wijkvereniging Merenwijk is erg blij met de positieve inzet van de inwoners en de lekkere koffie in de Regenboog met cake van de lokale Albert Heijn. “Zeker voor herhaling vatbaar”, stellen Vorenhout en Seegers eensgezind. De werkgroep Groen&Water van de vereniging zal een vervolg op de actie regelen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×