Minister Bussemaker ging afgelopen avond in gesprek over het mbo-onderwijs met leerlingen, docenten en andere belangstellenden tijdens het politiek café van de JS en de PvdA. (Foto's: Chris de Waard).

Bussemaker hoopte op actievere rol gemeente bij ROC debacle

Het gaat naar omstandigheden goed met het ROC Leiden. Dat zei onderwijsminister Bussemaker afgelopen avond tijdens een politiek café dat de Jonge Socialisten en de PvdA Leiden hadden georganiseerd op het Da Vinci College in de Kagerstraat. Er komt nog een officieel onderzoek naar de vorderingen die worden gemaakt nadat de minister het ROC redde met een financiële injectie van 40.000.000 euro. “Maar”, zo vertelde Bussemaker: “De signalen die ik krijg zijn positief.”

De minister vertelde verder regelmatig contact te hebben gehad met de gemeente Leiden over de enorme problemen bij het ROC Leiden die bijna tot de ondergang van de onderwijsinstelling hadden geleid. “Vooral met de burgemeester, maar ook wel met de wethouder”, zei Bussemaker die verder wel vond dat de gemeente een wat actievere rol had kunnen spelen in het hele proces rond het ROC-debacle..

Vijf leerlingen van de Montessori School Apollo stelden vragen aan de minister. Vervolgens werd onder meer gesproken over de stand van zaken rond het mbo-onderwijs in Leiden.

Het ROC gaat heel nauw samenwerken met het ID College in Leiden en ook de derde mbo-instelling die in Leiden actief is, het Mondriaan College, haakt daarbij aan. Die samenwerking is overigens niet vrijwillig. De minister stelde het als eis bij het beschikbaar stellen van de vele miljoenen die nodig bleken om het ROC Leiden te redden nadat die school onverantwoord veel geld in twee megalomane onderwijsgebouwen had gestoken, waardoor er te weinig geld overbleef voor het aanstellen van leerkrachten en het verzorgen van goed onderwijs.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×