Leidse stadhuis genomineerd voor energieopwekkendste stadkantoor

Het Leidse gemeentehuis is genomineerd voor het energieopwekkendste stadskantoor van Nederland. Deze verkiezing wordt georganiseerd door bouwbureau Draaijer+partners. De andere kanshebbers zijn Alphen aan den Rijn, Den Bosch, Deventer, Groningen, Medemblik, Molenwaard, Peel en Maas, Utrecht en Zwolle.

Met de verkiezing wil Draaijer+partners laten zien dat, ondanks dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor 35 procent van de CO2-uitstoot in Nederland, er gemeenten zijn die met sociale en duurzame bouw de trend zetten. Het organiserend bureau prijst de verbouwing van het Leidse stadhuis in de jaren negentig, die heeft geresulteerd in ‘een gezonder, duurzamer en gastvrijer gebouw’.

Op donderdag 7 april wordt de winnaar bekend gemaakt in het Stadskantoor Utrecht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×