Foto: PR.

Museum Volkenkunde biedt vluchtelingen gratis museumbezoek aan

Vluchtelingen en de vrijwilligers die hen begeleiden inspireren elkaars cultuur beter te leren kennen. Dat hoopt het Museum Volkenkunde te bewerkstelligen met de actie MuseumMaatje die het deze week samen met het Tropenmuseum en het Afrika Museum is gestart. Vluchtelingen mogen samen met de vrijwilligers die hen begeleiden gratis een bezoek brengen aan deze drie musea. De actie loopt tot en met december dit jaar.

Directeur Stijn Schoonderwoerd van Museum Volkenkunde over de actie MuseumMaatje, waarbij vluchtelingen en hun begeleiders gratis toegang verleend wordt.

“We vonden het heel belangrijk iets te doen voor de vluchtelingen die hier worden opgevangen”, meent directeur Stijn Schoonderwoerd van het Museum Volkenkunde. “Wij willen als museum heel graag mensen verbinden. We hopen een platform te bieden om mensen die nieuw in de samenleving zijn met anderen in gesprek gaan en over elkaars cultuur kunnen leren.”

Voor de actie heeft het museum de samenwerking gezocht met VluchtelingenWerk Nederland. Die zet zich in de vluchtelingen in de regio te bereiken en coördineert de distributie van de vouchers waarmee vluchteling en vrijwilliger toegang verkrijgen. Directeur Dorine Manson van Vluchtelingenwerk is blij met het initiatief. “De verhalen die de museumstukken met zich meedragen, vormen voor de vluchtelingen en onze vrijwilligers een mooie aanleiding om ervaringen uit te wisselen en de Nederlandse taal te oefenen.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×