B2 is de plek waar het nieuwe binnenbad gebouwd gaat worden. Op die manier wordt de ligweide van Zwembad de Vliet niet aangetast.

Nieuw binnenbad bij De Vliet wat minder combi

Het nieuwe binnenbad bij Sportpark de Vliet komt schuin achter de tafeltennishal van Scylla op één van de velden van voetbalvereniging GHC. Dat voorstel van sportwethouder De Wit krijgt brede steun in de Leidse raad. Het binnenbad moet per 1-9-2019 het huidige Vijf Meibad gaan vervangen. Het zwembad gaat door de gekozen plek niet meer één geheel vormen met het bestaande buitenbad. “Het wordt dus wat minder een combibad, maar daardoor zeker geen minder goede oplossing”, zegt sportwethouder Frank de Wit.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Frank de Wit over de plek van het nieuwe zwembad.

Geen combibad

Door de locatiekeuze, er waren drie opties in beeld, wordt het nieuwe zwembad wel veel minder een combibad dan eerder in beeld was. De zoektocht begon enkele jaren geleden direct naast de bestaande bouw van het buitenbad. Zo ontstond ook het idee voor een gecombineerd binnen- en buitenbad, maar nu het nieuwe zwembad een stuk verderop komt, is dat plan losgelaten. “Het blijft nog steeds wel een beetje combi, want je kan van het binnenbad naar het buitenbad en andersom, maar het worden wel aparte gebouwen die elk een eigen entree houden”, licht sportwethouder Frank de Wit toe.

Windmolen

Het nieuwe zwembad wordt ook veel duurzamer dan het huidige. Om daar een schepje bovenop te doen, heeft het college een pluspakket samengesteld aan extra duurzaamheidsmaatregelen. Dat scheelt veel energie en valt mee in de afschrijvingen op de extra investering. De raad omarmt dat. Ook wordt er alvast rekening gehouden met de mogelijkheid om in de toekomst een kleine windmolen in het sportpark te plaatsen voor nog meer extra duurzame energie.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×