(Foto's: Ricardo Bakker / www.112regioleiden.nl).

Grote oefening hulpdiensten op Kagerplassen

Afgelopen zaterdag vond er een grootscheepse evacuatieoefening plaats op de Kagerplassen. Het scenario: Een partyboot was vastgelopen op een ondergelopen weiland en zo’n 45 slachtoffers moesten worden geëvacueerd. Sommige slachtoffers hadden zich in veiligheid gebracht met reddingsvloten.

Aan de oefening die de naam ‘Keerpunt’ kreeg, deden 17 brigades / eenheden mee die gebruik maakten van evenzoveel vaartuigen. Voor de slachtoffers werden 45 figuranten ingezet, waaronder een aantal LOTUS slachtoffers (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers). Aan de actie deed ook een Search and Rescue (SAR) helikopter mee om assistentie te verlenen.

 

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×