(Archieffoto: Chris de Waard).

Wethouder Frank de Wit vertrekt na zes jaar uit college

Wethouder Frank de Wit verlaat het Leidse college van burgemeester en wethouders. Na een periode van zes jaar in het openbaar bestuur, start De Wit per 1 juni 2016 als voorzitter van het college van bestuur van het Scala College in Alphen aan den Rijn. “Ik vond het eervol en betekenisvol om 6 jaar als wethouder in Leiden te mogen werken en ook als formateur mijn bijdrage te leveren aan dit college”, aldus De Wit.

Chris de Waard in gesprek met Frank de Wit over zijn nieuwe baan als baas van het Scala College in Alphen aan den Rijn.

“Met elkaar hebben we in deze periode enorm veel besluiten genomen die ten goede komen aan de stad”, aldus de vertrekkend wethouder. “Dat hebben we gedaan in een open bestuurscultuur waarin we met onze partners samenwerken aan een sterke stad.”

Scala College

“De keuze voor een andere baan geeft me een dubbel gevoel”, vertelt Frank de Wit. “Ik kijk ernaar uit om mijn onderwijservaring in te zetten als bestuursvoorzitter van het Scala College en ik kijk terug op een bijzondere periode in mijn loopbaan. Ik ben trots dat ik in deze periode onze geweldige stad Leiden mee mocht besturen. Het wethouderschap heb ik met veel gedrevenheid en hart voor de stad ingevuld. Ik bedank alle partners en inwoners enorm voor het vertrouwen en de samenwerking.”

Verlies

“Het Leidse college van burgemeester en wethouders vormt een sterk team dat goede resultaten voor de stad heeft geboekt”, vindt burgemeester Henri Lenferink. “Wethouder De Wit heeft hier een belangrijk aandeel in gehad en ik ervaar zijn vertrek dan ook als een verlies. Uiteraard is er begrip voor zijn keuze en wil ik hem veel succes toewensen met deze prachtige volgende stap.”

Luister vanaf 17.00 uur naar Nieuws071 op Sleutelstad FM voor een gesprek met vertrekkend wethouder Frank de Wit.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×