De Leidse Hofjesconcerten zijn ook dit jaar weer onderdeel van de Signatures Cultuurweken in Leiden. Aanstaande vrijdagavond verzorgen ze ook de opening van Signatures met een gratis optreden van trompettist Eric Vloeimans in de Hooglandse Kerk. (Foto's: PR).

Signatures cultuurweken in Leiden vrijdag van start

Signatures-Leiden

Vrijdag gaan de Signatures cultuurweken van start. Leiden staat weer twee weken in het teken van een tiental culturele evenementen, de signature pieces. De opening wordt dit jaar verzorgd door een concert van de vermaarde trompettist Eric Vloeimans in de Hooglandse Kerk. Dat begint om 20.00 uur en gratis toegankelijk.

schermerstad

Het eerst evenement is Schemerstad. Per boot vaart het publiek langs vijf speciale voorstellingen. Theater tussen dag en nacht. Dat kan op vrijdag, zaterdag en zondag.

De pinksterdagen staan in het teken van het Openluchthotel van Fields of Wonder (50 euro per overnachting) en de Leidse Hofjesconcerten. Voor de hofjesconcerten moet dit jaar voor het eerst toegang betaald worden. Voor vijf euro per dag kan een polsbandje worden aangeschaft waarmee de concerten te bezoeken zijn. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Openluchthotel

Op donderdag 19 mei begint de LIFF Summer Special. Drie avonden worden er in de open lucht films vertoond op het Pieterskerkhof. Op 19 mei is dat Plein Soleil, op vrijdag 20 mei staat Hail, Caesar! geprogrammeerd en op zaterdag Of Horses and Men. Alle films beginnen om 22.30 uur.

Op 19 mei start ook de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht. BIL beleeft het eerste lustrum en staat dit jaar in het teken van Life Science. Daarvoor is de samenwerking gezocht met het Leiden Bio Science Park. De beelden blijven de hele zomer staan. tot 7 augustus.

NachtViool10Op zaterdag 21 mei is er veel muziek in de stad. Vanaf 19.00 uur De Nacht van de Viool in het Rijksmuseum van Oudheden en Summerjazz in de Leidse Hout (van 12.00 uur tot 23.00 uur). Daar speelt bovendien muziektheatergezelschap De Veenfabriek twee vroege ochtenden (aanvang 9.00 uur) bij het Openluchttheater Leidse Hout de bijzondere voorstelling ‘Songspiel my videoland‘ die later ook nog in Rotterdam is te zien tijdens de Operadagen en op Oerol.

In het laatste weekeinde van de maand staan er nog twee indrukwekkende culturele evenementen op het programma. Op zaterdagavond 28 mei is het Museumnacht Leiden. Een dag later het gratis te bezoeken literair festival De Leidse Olympus bij de Burcht van 21.00 uur tot 23.00 uur. Met onder andere Ellen ten Damme, Ilja Leonard Pfeijffer.

iljaEn alsof het allemaal nog niet genoeg is, staat de sleutelstad die laatste zondag ook in het teken van Leiden is OPEN. Voor muziek dit keer. Met onder andere optredens van Douwe Bob, Kraak & Smaak, Spinvis en Nico Dijkshoorn.

open

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×