Paul Dirkse opvolger Frank de Wit

De Leidse D66-fractie heeft Paul Dirkse voorgedragen voor benoeming tot wethouder. Paul zal Frank de Wit opvolgen als wethouder Sport, Onderwijs en Duurzaamheid. Paul is al jarenlang actief betrokken bij tal van zaken in Leiden en heeft een grote passie voor sport. Zo was hij mede-oprichter van het crowdfunding platform Wij zijn Sport, was hij jarenlang voorzitter van tennisclub Unicum en schreef hij in de periode 2005 -2008 als journalist voor het Leids Nieuwsblad en Sleutelstad over de Leidse politiek.


Chris de Waard in gesprek met D66-fractievoorzitter Jeffrey van Haaster en beoogd wethouder Paul Dirkse tijdens Nieuws071.

Vorige maand maakte huidig wethouder Frank de Wit zijn vertrek kenbaar. Op verzoek van de fractie heeft een adviescommissie gezocht naar een geschikte kandidaat. De fractie van D66 stemde unaniem in met de keuze voor Paul Dirkse. Fractievoorzitter Jeffrey van Haaster: “Met Paul heeft D66 een gedreven nieuwe wethouder gevonden die het goede werk van Frank de Wit zal voortzetten. We kijken uit naar een prettige samenwerking met mooie resultaten voor de stad.”

D66 is verheugd dat Paul Dirkse zich beschikbaar stelt voor het wethouderschap. Afdelingsvoorzitter Jeroen Slobbe: “Met Paul krijgt Leiden een Leidse wethouder die de sportwereld door en door kent. En ook een wethouder die betrokken is bij duurzaamheid en zich hard maakt voor goed onderwijs. Kortom een goede match met D66 Leiden.”

Naar verwachting zal Paul Dirkse in de raadsvergadering van donderdag 16 juni aan de gemeenteraad voor benoeming worden voorgedragen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×