In de stralende zon vond gisteren de tweede Leidenarenborrel plaatst op het dak van Sociëteit Minerva aan de Breestraat. Op de foto Minerva-praeses Max Grapperhaus met twee leden van de Sleutelcommissie. (Foto's: Chris de Waard).

Leidenarenborrel bij Minerva krijgt vaste plek op agenda

Vorig jaar werd door de L.S.V. Minerva de Leidenarenborrel in ere gesteld. Een oude traditie die al 30 jaar niet meer bestond, maar na de tweede editie die gisteren plaatsvond weer helemaal terug is op de jaaragenda van Minerva. Niet in de laatste plaats omdat de vereniging tegenwoordig een speciale ‘Sleutelcommissie’ heeft die zorgt voor activiteiten die ook voor de stad openstaan.

Chris de Waard is gesprek met voorzitter Max Grapperhaus van Minerva tijdens de tweede Leidenarenborrel.

De borrel gisteren vond plaats in de stralende zon. Op het dakterras van de sociëteit aan de Breestraat troffen Leidenaar en Minervaan elkaar onder het genot van een drankje en muziek van de Slechte Band en de eigen studenten jazzband Vier Voor Half Jazz.

2016-06-05 16.25.05Een van de echte Leidse bezoekers was Nico Rijsbergen. Hij bracht een cadeautje mee voor Minerva-praeses Max Grapperhaus. Een enorme zelfgemaakte sleutel.

Vorig jaar kwamen er zo’n honderd mensen borrelen, dit jaar waren er, toen de tap om 22.00 uur dicht ging, naar schatting zo’n 200 tot 250 geweest, laat Grapperhaus weten.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×