Er werden zaterdag heel wat vuilniszakken gevuld tijdens de opruimactie van wijkvereniging Merenwijk. (Foto: CD).

Wijkvereniging Merenwijk houdt zwerfvuilactie

Een groep van twaalf vrijwilligers van de wijkvereniging Merenwijk heeft zaterdag zwerfvuil opgeruimd. De omgeving van het winkelcentrum en delen van de Horsten zijn uitgekamd. In het park werd veel klein gesnipperd papier, blik en zilverpapier gevonden. De velden bleken kort ervoor gemaaid. Ckees van Oijen, bioloog en actief in verschillende milieuprojecten hoopt dat er in de toekomst eerst opgeruimd kan worden en dan pas gemaaid. “Het zou mooi zijn als er afstemming komt tussen de gemeente en de wijkvereniging.”

Deze week gaat de wijkvereniging sowieso om tafel met de gemeente. De werkgroep ‘zwerfvuil’ gaat dan praten over betere afvalbakken in de wijk. Michel Vorenhout van de werkgroep: “Ons voorstel is om betere en grotere bakken te plaatsen die bovendien op slimmere plekken moeten komen. Dat kunnen er dan eventueel ook minder worden, zoals de gemeente zo graag ziet. Het is wel heel belangrijk dat ze ‘vogelwerend’ zijn.”

Het blijft niet bij de actie van dit weekeinde. Na afloop van de actie namen verschillende vrijwilligers een prikker mee om in eigen buurt regelmatig rommel op te ruimen. In het najaar volgt een nieuwe grote actie vanuit de werkgroep. Tussendoor gaan straten in de Merenwijk zelf ook al aan de slag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×