Marleen Damen kwam niet met lege handen. Voor de eerste vijf initiatieven die een campagne starten is er een beginbedrag van 250 euro. (Foto: Chris de Waard).

Leiden haakt aan bij crowdfundingplatform VoorjeBuurt

Gistermiddag heeft wethouder Marleen Damen het crowdfundingplatform ‘Voor je Buurt’ officieel geïntroduceerd in Leiden. Via het platform krijgen Leidse initiatiefnemers een podium voor het starten van een crowdfundingcampagne. Voor je Buurt werkt samen met de gemeente Leiden en Libertas Leiden.

Chris de waard sprak wethouder Damen bij de aftrap van het Leidse deel van Voor Je Buurt.

Met crowdfunding zamelen de initiatiefnemers niet alleen geld in, ze zorgen ook voor bekendheid en het opbouwen van een actief betrokken netwerk. De initiatieven maken ook kans op een crowdfundingbijdrage van Fonds 1818, Stichting DOEN en het VSB-fonds. De gemeente Leiden stelt voor de start vijf keer een cheque beschikbaar van 250 euro voor de eerste initiatieven die de komende maanden daadwerkelijk van start gaan via www.voorjebuurt.nl/leiden

Aster van Tilburg van Voor je Buurt legt uit hoe je op succesvolle manier een crowdfundingcampagne kunt opzetten.

Voor je Buurt is actief in heel Nederland. Sinds de start in januari 2013 werd door 22.000 supporters in totaal 1,4 miljoen euro gedoneerd aan 330 campagnes. Meer dan 100 campagnes kregen bovendien een donatie van een van de fondsen die met Voor je Buurt samenwerken.

Dit jaar hebben al twee Leidse initiatieven een succesvolle crowdfundingcampagne gevoerd. De verpakkingsvrije pop-up winkel op het Kraftpark haalde via crowdfunding € 9.175 op en maar liefst 170 Leidenaren steunden de campagne. In ruil voor hun bijdrage kregen zij een exclusieve uitnodiging voor het pre-openingsfeest of konden zij bepalen welk product in de winkel komt te liggen. De tweede succescampagne is De Jufferen van Leyden: een boek met verhalen en foto’s van vrouwelijke ondernemers in Leiden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×