Leerlingen van de Haanstraschool zaten de hele ochtend geconcentreerd te programmeren achter de tientallen laptops die het Leidse bedrijf  Infotheek had uitgeleend. (Foto's: Chris de Waard).

Leidse basisscholieren leren programmeren

Op 12 van de 15 Leidse basisscholen krijgen de leerlingen van groep 8 deze week les in programmeren. spelenderwijs leren ze om te coderen door een computerspel te spelen waarbij ze in elk level zelf de bewegingen van een karakter moeten invoeren. Direct resultaat dus.

Vanmorgen gaf wethouder Strijk de aftrap van de ‘Leidsche Codeweek 2016′ op de Haanstraschool aan het Rapenburg. directeur Brian Groot is laaiend enthousiast over het project. Net als de leerlingen trouwens. In totaal zitten er zo’n 60 tot 80 basisscholieren achter evenzoveel laptops. Die zijn voor de gelegenheid beschikbaar gesteld door het Leidse IT-bedrijf Infotheek.

Chris de Waard ging vanmorgen langs bij de Haanstraschool en sprak er met directeur Brian Groot, Lucas van der Meer van Code Combat en met een aantal van de deelnemende leerlingen.

Wethouder Strijk is erg te spreken over het initiatief van het Leidse bedrijf Code Combat dat zo’n anderhalf jaar geleden begon als studenten start-up binnen Lugus die studenten faciliteiten biedt om een innovatief bedrijf te starten. “Het mooie is ook dat studenten van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden de lessen geven. Als vrijwilliger. Ik vind het top, het smaakt naar meer!”

 

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×