Sportwethouder Dirkse kondigde zojuist de einde aan van voetbalvereniging GHC uit Leiden.

Doek valt voor Groene Hart Combinatie

Voetbalvereniging GHC houdt op te bestaan. Dat heeft sportwethouder Dirkse zojuist bekend gemaakt. In overleg met de gemeente Leiden wordt de club opgedoekt, omdat er geen toekomstperspectief meer is voor de club aan de Voorschoterweg. De gemeente Leiden zegt de verhuur van de velden aan GHC per het komende voetbalseizoen op. Aan de liquidatie van GHC liggen zowel de financiële als de sportieve situatie van GHC ten grondslag.

De leden van GHC gaan over naar FC Rijnland en gaan daar in eerste instantie ook verder als FC Rijnland. Voor de (jeugd)spelers van GHC wordt een nieuwe vereniging gezocht. Daarover gaan de gemeente, GHC en KNVB in gesprek zodat er een zorgvuldige overgang kan plaatsvinden.

De gemeente en bestuur van GHC hebben afspraken gemaakt over de financiële en juridische afwikkeling. De komende periode wordt daarover verder gesproken.

 

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×