De winnaar van de haringsmaaktest die gisteren werd gehouden is Schuitemaker uit Katwijk. (Foto's: Chris de Waard en J.P. Kranenburg).

De lekkerste haringen komen uit Katwijk, Oegstgeest en Leiden

In de Leidsch Dagblad Haringsmaaktest die gisteren voor de tweede keer werd georganiseerd, is het visje van Vishandel Schuitemaker uit Katwijk als eerste geëindigd. Op de tweede plek volgde Visgilde Hugo van der Meij uit Oegstgeest en derde werd de haring van de nieuwste vishandel die Leiden rijk is: Stevenshof Visspecialist. De haring van Schuitema viel vorig jaar ook al in de prijzen en eindigde toen op de derde plek.

Chris de Waard ging langs bij de haringsmaaktest en sprak met organisator Marcus Rooijakkers, winnares Nicoline Schuitema en met een van de juryleden, burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest die ook de haringtrofee uitreikte.

De nummers twee en drie in de haringsmaaktest. Links Hugo van der Meij, rechts Stevenshof Visspecialist.

In de achterzaal van restaurant Van der Werf werden de haringen van de 11 deelnemende viszaken gisteren geproefd door een 12-koppige jury met daarin naast de burgemeester van Oegstgeest onder meer schrijver Maarten ’t Hart, haringexpert Charles Schulpen van de 3 October Vereeniging, Ton Kohlbeck, huisarts in ruste Har Meijer, LEVEN-uitgever Gerda Schukking, en Joque Mulder van Beelden in Leiden.

 

Leiden Oegstgeest Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×