De lekkerste haringen komen uit Katwijk, Oegstgeest en Leiden

4

In de Leidsch Dagblad Haringsmaaktest die gisteren voor de tweede keer werd georganiseerd, is het visje van Vishandel Schuitemaker uit Katwijk als eerste geëindigd. Op de tweede plek volgde Visgilde Hugo van der Meij uit Oegstgeest en derde werd de haring van de nieuwste vishandel die Leiden rijk is: Stevenshof Visspecialist. De haring van Schuitema viel vorig jaar ook al in de prijzen en eindigde toen op de derde plek.

Chris de Waard ging langs bij de haringsmaaktest en sprak met organisator Marcus Rooijakkers, winnares Nicoline Schuitema en met een van de juryleden, burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest die ook de haringtrofee uitreikte.

De nummers twee en drie in de haringsmaaktest. Links Hugo van der Meij, rechts Stevenshof Visspecialist.

In de achterzaal van restaurant Van der Werf werden de haringen van de 11 deelnemende viszaken gisteren geproefd door een 12-koppige jury met daarin naast de burgemeester van Oegstgeest onder meer schrijver Maarten ’t Hart, haringexpert Charles Schulpen van de 3 October Vereeniging, Ton Kohlbeck, huisarts in ruste Har Meijer, LEVEN-uitgever Gerda Schukking, en Joque Mulder van Beelden in Leiden.

 

Delen

4 reacties

  1. Jantje van Leiden op

    Ik dacht altijd dat de lekkerste haring uit zee kwam. Zo zie je maar weer.

  2. Wat een onzin dat jury gedoe om de lekkerste haring. Ik hoef niet naar Katwijk om haring te eten. De aller lekkerste haring uit Katwijk wordt naar het Leidse stationsplein gebracht door M.Hartevelt, Deze ondernemer en zijn familie doen er alles aan om de lekkerste haring van de hoogste kwaliteit en op de juiste temperatuur te verkopen. Om nog maar te zwijgen over al de andere (gebakken) vissoorten die in zijn blinkend schone mobiele winkel worden aangeboden. Chapeau.

  3. De beste haring haal je bij Simonis in Scheveningen volgens de landelijke haringtest van het AD in 2015. Volgende maand wordt de uitslag van dit jaar gepubliceerd.

  4. De haring haal je natuurlijk bij de stevenshof
    Top mannen en dames top bediening gezelligheid.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline