(Foto: ZZ Leiden).

Kherrazi en Versteeg blijven bij Zorg en Zekerheid Leiden

Mohamed Kherrazi en Floris Versteeg komen ook in het nieuwe seizoen weer voor Zorg en Zekerheid Leiden uit. Beide spelers hebben hun handtekening onder een tweejarig contract gezet. Afgelopen vrijdag werd Jessey Voorn ook al voor de twee komende seizoenen vastgelegd. “Dit is een goed teken voor de continu├»teit van topbasketbal in Leiden,” zegt perschef Martin Hoekstra.

De 2.00 meter lange Kherrazi gaat na de zomer aan zijn zesde seizoen in Leidse dienst beginnen. De 26-jarige forward is de laatste twee seizoenen uitgeroepen tot de beste verdediger van de DBL. Kherrazi behoort net als Jessey Voorn en Thomas Koenis tot de selectie van het Nederlands team dat eind augustus, begin september gaat strijden voor een ticket naar EuroBasket 2017. Kherrazi heeft momenteel 39 interlands op zijn naam staan.

De aanvoerder van Zorg en Zekerheid Leiden kwam afgelopen seizoen in 26 competitiewedstrijden uit. Daarin was hij goed voor gemiddeld 8.7 punten, 5.2 rebounds en 3.3 assists. In de zes duels in de play-offs tekende Kherrazi gemiddeld voor 7.2 punten, 4.3 rebounds en 3 assists.

Floris Versteeg kwam in het seizoen 2014/2015 voor het eerst voor Zorg en Zekerheid Leiden uit. De 2.06 meter lange forward, die dat seizoen ook in het tweede team speelde, werd sporadisch ingezet door coach Eddy Casteels. Afgelopen seizoen vertolkte de 21-jarige Versteeg, die ook deel uitmaakte van het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden, een grotere rol in het team.

In het reguliere seizoen werd Versteeg in vijftien wedstrijden ingezet. Gemiddeld kwam hij in 10 minuten speeltijd tot 3.9 punten en 2.5 rebounds. Zijn beste wedstrijd speelde Versteeg op 5 januari in Weert. In dit bekerduel tegen Weert stond Versteeg 27 minuten binnen de lijnen. Hij was toen goed voor 27 punten (waaronder vijf dunks op rij) en 8 rebounds.

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden bestaat nu uit zes spelers. Naast Kherrazi en Versteeg staan Jessey Voorn, Thomas Koenis, Cashmere Wright en Jan Driessen ook onder contract bij Zorg en Zekerheid Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×