(Afbeelding: Google Maps).

Nieuwbouwlocatie aan de Rijn bij Hoge Morsweg

Een gemeentelijk terrein op de hoek van de Hoge Morsweg en de Haagse Schouwweg gaat in de verkoop. Leiden heeft de grond in het verleden gekocht van Rijkswaterstaat en gebruikt het al jaren alleen als opslag. Het college trekt 150.000 euro uit aan plannenmakerij en onderzoekskosten.

rijkswaterHet terrein onder de rotonde wordt verkocht als woningbouwlocatie.

De komende maanden worden de mogelijkheden van het terrein onderzocht. Ook vindt er bodemonderzoek plaats. Er wordt daarbij zowel naar eventuele vervuiling gekeken als naar archeologische vondsten. Als Leiden in kaart heeft wat er kan en mag op de plek naast de brug, direct aan het water van de Rijn, dan wordt het verkocht aan een marktpartij die er woningen mag bouwen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×