Het Vlinderalarm is een klein draagbaar apparaatje waarmee hulp kan worden ingeroepen. (Foto: Radius Welzijn).

Radius doet proef met persoonsalarm

Vandaag is bij Radius Welzijn een zes weken durende pilot met het ‘vlinderalarm‘ van start gegaan. De Vlinder is een klein draagbaar apparaatje dat ouderen met een koord om hun nek dragen. Ze kunnen er zowel binnenshuis als buitenshuis alarm mee slaan als ze in nood verkeren of hulp nodig hebben.

Via de Vlinder kan overal in Nederland een spreek- en luisterverbinding tot stand worden gebracht met de alarmcentrale van het Vlinderalarm of met mantelzorgers en familie. Die kunnen via een app zien waar iemand zich bevindt.

Tien proefpersonen in Leiden en omgeving gaan het kleine draagbare apparaatje voor Radius uittesten.

Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×