Leidse brandweermensen voerden vrijdagmiddag actie voor een betere pensioenregeling. (Foto's: Emile van Aelst).

Leidse brandweer in actie voor betere oude-dag-regeling

Brandweermensen hebben een mooi vak. Ze zijn zelf de eerste om dat te erkennen. Maar ook een zwaar vak. Daarom stoppen brandweermannen en -vrouwen eerder met werken dan mensen in veel andere beroepen. Maar, daarmee valt er wel een financieel gat. En daarom voerde de Leidse brandweer gisteren een publieksvriendelijke actie voor een betere regeling.

Fysiek zwaar en soms levensreddend werk moet immers veilig en professioneel uitgevoerd kunnen worden. “Als je oud en versleten bent, is het onverantwoord om een brandend huis binnen te gaan,” zo schetsen de actievoerende brandweerlieden op de Haarlemmerstraat en het Stadhuisplein hun situatie. “Maar afbouwen of eerder stoppen is met de huidige pensioenregeling eigenlijk niet mogelijk met behoud van een fatsoenlijk inkomen.”

De brandweerlieden pleiten onder meer voor een fatsoenlijk en zeker (pre)pensioen, 59 als uiterste leeftijd om uitrukdiensten te draaien, de mogelijkheid voor het werken in deeltijd en behoud van inkomen als brandweermensen worden afgekeurd als ze 50 jaar of ouder zijn.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×