Het voltallige college ging per fiets de wijk door. De Hoge Mors, de Lage Mors, Transvaal. Overal waren wel plekken waar bewoners de burgemeester en wethouders iets wilden laten zien. (Foto's/video: Chris de Waard).

College op tournee langs Leidse wijken

De Mors was gisteren de eerste Leidse wijk die het voltallige Leidse college van burgemeester en wethouders op bezoek kreeg. Wijk- en buurtverenigingen en individuele bewoners hadden een hele waslijst aan punten verzameld om met het stadsbestuur door te nemen. “Niet om te klagen, maar juist om ze samen om te pakken,” constateerde een tevreden burgemeester Lenferink op de bijeenkomst na afloop.

Onderdeel van de wijktour was een kennisquiz waarmee de collegeleden Leidse sleutels konden verdienen. Roos van Gelderen won met acht sleutels.

Die vond plaats in de Jacob Catslaan. Voor de deur die wethouder Marleen Damen nog geen week geleden voor het laatst achter zich dicht trok. Ze verhuisde in de laatste vakantieweek naar Nieuw Leyden. Damen heeft de wijken in haar portefeuille, maar nam gisteravond dus al haar collega’s mee voor een fietstocht langs plekken die de bewoners hadden aangewezen.

Chris de Waard nam ook een kijkje in de Mors en sprak onder andere met wijkbewoner Alex van Loon en wethouder Marleen Damen.

De komende tijd gaat het college vaker op wijkbezoek. Dit najaar in ieder geval nog twee keer. “Een prima manier om eens op een andere manier ideeën op de doen en signalen op te vangen,” vond burgemeester Lenferink. “We zitten normaal natuurlijk wel erg vaak op het stadhuis.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×