Culturele nachtwandeling haalt geld op voor goede doel

1

De tweejaarlijkse Midnight Walk ruim 17.000 euro opgebracht voor het goede doel. Vrijdagavond liepen meer dan 1400 mensen mee met de culturele zomeravondwandeling door het historische stadshart van Leiden. De opbrengst gaat naar twee projecten die draaien om empowerment van vrouwen en meisjes: Vrouwen aan de Bal en Stop Schooluitval.

Langs de vier kilometer lange route door Leiden konden de deelnemers genieten van muziek, dans, poëzie en andere activiteiten.  Na de opening door wethouder Marleen Damen ging de eerste van zestien groepen wandelaars op pad vanaf de Beestenmarkt. Elke driehonderd meter werden de deelnemers opgewacht door een nieuwe act. Dat varieerde van coverband Backseat Windows op de Beestenmarkt tot de Troubadour Bart bij de Kerkbrug aan de Oude Rijn, van het toneelspel van Al Dente op de Oude Vest tot de gedichten van Frans Terken in de Baatstraat.

De Midnight Walk is een fenomeen dat uit Engeland is komen overwaaien. Daar bestaat het al zo’n twintig jaar en komt de opbrengst ten goede van bijvoorbeeld een ziekenhuis of hospice. In Nederland vond de eerste Midnight Walk een aantal jaar geleden plaats in Assen en is nu ook in  Leiden een terugkerend evenement.

Delen

1 reactie

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline