De olympiërs werden over de blauwe loper naar het podium geleid. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Olympische roeiers gehuldigd bij Njord

De olympische roeiers van Njord werden afgelopen zaterdag als helden onthaald. In het middelpunt stond Nicole Beukers, winnares van olympisch zilver met de damesdubbelvier. Ook werden roeister Sophie Souwer en roeicoach Nienke van Zijp gehuldigd.

Rond 18.00 uur arriveerde de oranje sloep bij de loods van Njord waar de olympiërs werden opgewacht door een grote groep belangstellenden. Over de blauwe loper, de kleur van de vereniging, werden ze op het podium verwelkomd. Hier werden ze onder andere toegesproken door sportwethouder Paul Dirkse en bronsen medaille winnares in Londen Jacobine Veenhoven.

De vereniging had ook nog een aantal benoemingen in petto. Beukers mag zich vanaf nu erelid noemen. Haar coach Van Zijp, die een ander team ook nog eens naar olympisch goud wist te coachen, werd lid van verdiensten. Tijdens de algemene ledenvergadering van Njord, die voorafgaand van de huldiging plaats vond, werd besloten om ook de heer Siemen Sleeswijk Visser na vijftig jaar lidmaatschap te benoemen tot lid van van verdiensten.


Rolf Marselis van de Leidse Sport Federatie was bij de huldiging aanwezig en maakte een reportage.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×