Cor & Nelis lanceren nieuw Leids Volkslied

Cor & Nelis noemen ze zich en ze hebben zich ten doel gesteld om met hun feestkraker ‘Leiden is me stad’ een heus nieuw Leids volkslied te lanceren. Vanaf morgen is het lied te vinden op I-Tunes, Apple Music, Spotify en Deezer. “Zodat alle Leidenaars het kunnen meezingen op 3 oktober,” meldt het duo. Een clip is er ook al.

Cor: “Er zijn veel Leidse tradities, maar een echt Leids volkslied is er nog niet. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen en een nummer te schrijven dat de Leidenaars bindt.” Nelis: “We spelen al jaren in verschillende bands, maar nog nooit eerder hebben we een Nederlandstalige meezinger gemaakt. Het was geweldig om te doen en we hebben enorm zin om rond 3 oktober de Leidse cafe’s plat te gaan spelen.”

Cor & Nelis willen tijdens de viering van Leiden Ontzet zingend langs alle kroegen lopen. “In de ene hand een biertje en in de andere hand onze gouden microfoons.”

Elk jaar wordt het lied aangepast met een nieuw couplet. Cor:  “Ieder jaar gaan we vlak vóór 3 oktober het lied opnieuw uitbrengen met een iets andere couplet-tekst, telkens aangepast aan de actualiteit.” Nelis: “Maar het refrein blijft natuurlijk hetzelfde, want Leiden is me stad!”

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×