Frank Koen waarnemend burgemeester Katwijk

KoenDe commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 26 september de heer J.F. (Frank) Koen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Katwijk. Koen is 60 jaar en lid van het CDA. Hij volgt Jos Wienen op die per 21 september burgemeester van Haarlem wordt.

De commissaris heeft, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Katwijk, besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. De waarneming duurt tot het moment dat er in Katwijk een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit zal naar verwachting in het voorjaar van 2017 zijn.

Frank Koen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Van 2010 tot 2016 was hij burgemeester van Capelle aan den IJssel en van 2004 tot 2010 was hij burgemeester van Zederik. Eerder was hij wethouder en gemeenteraadslid in Maassluis.

Op dit moment heeft Koen een adviesbureau op het terrein van (openbaar) bestuur en veiligheid, en is hij onder meer lid van de Raad van Toezicht van CVO-Rotterdam voor voortgezet onderwijs, lid van de Raad van Toezicht van Stichting Dorp, Stad en Land, en voorzitter van Stichting De Regenboog.

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×