(Foto: AS Media).

Getuigen gezocht van brand parkeergarage Winkelhof

In het onderzoek van de politie naar de brand die in de nacht van woensdag op donderdag om 3.20 uur uitbrak in de parkeergarage van winkelcentrum Winkelhof worden getuigen gezocht. Brandstichting wordt namelijk niet uitgesloten. Bij de brand gingen 15 auto’s verloren. Ook een motorfiets ging in vlammen op. Veel andere voertuigen liepen schade op door de brand.

Woningen

De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Die rook trok via het trappenhuis ook naar het appartementencomplex boven het winkelcentrum. Bewoners van deze appartementen kregen het advies binnen te blijven, maar hoefden niet geëvacueerd te worden. Ambulancepersoneel keek wel een paar mensen na omdat zij rook hadden geïnhaleerd.

Winkels

Het winkelcentrum gaat vandaag in ieder geval voor een deel weer open. Gisteren moesten de winkels noodgedwongen de hele dag dicht blijven in verband met het politie-onderzoek en het schoonmaken van roetschade.

Nadat de brandweer de brand had geblust, zijn forensische experts van de politie meteen gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Wie informatie heeft die de politie kan helpen bij het onderzoek, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×