(Foto's: Emile van Aelst / Leidse Glibber).

Leidens Ontzet van start met internationale viering

De Gemeente Leiden, de 3 October Vereeniging en negen Leidse bedrijven ontvingen vrijdag in de Pieterskerk hun relaties tijdens het Haring & Corenwyn Gala. Het was alweer de 26e editie van een van de grootste voorfeesten van Leidens Ontzet.

De Stichting tot Behoud van de internationale Viering en Herdenking van het Ontzet van Leiden organiseert samen met de Gemeente Leiden het jaarlijks terugkerende gala. Vast onderdeel is de modeshow. De courtier van dit jaar was Ronald Kolk. Toeschouwers waren erg enthousiast over zijn creaties, mede omdat het allemaal ‘vrij draagbaar en niet zo overdreven, maar wel heel stijlvol’ was.

Ook illusionist Christian Farla wist met zijn optreden het publiek te vermaken. Farla behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van illusiesshows en liet met zijn onnavolgbare illusies zijn waarom hij al meerdere internationale onderscheidingen in ontvangst mocht nemen.

De avond werd afgesloten door coverband Captain Midnight XL, die het dak van de Pieterskerk afspeelde. Eerder op de avond werd de muziek verzorgd door het swingende GM Swing Society. Zij vermaakten de gasten terwijl ze in de sponsorlounges van eten werden voorzien.

Kijk voor meer beelden en een sfeerreportage op leidseglibber.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×