De bakfiets kwam redelijk ongeschonden boven water. (Foto's: Chris de Waard).

Bakfiets Better Bagels opgedoken tijdens Facebook-evenement

Afgelopen dinsdag werden eigenaar Frank Zweerus en zijn medewerkers van Better Bagels aan de Lange Mare onaangenaam verrast. De bakfiets die altijd keurig voor de deur stond was verdwenen. Na een oproepje op Facebook kwam al snel de eerste tip binnen. Iemand had twee onbekenden met de bakfiets zien zeulen. Deze stond namelijk nog op slot. Bij de Maresingel is het gevaarte vervolgens in het water gekieperd.

Chris de Waard nam een kijkje op het Better Bagels Bakfiets evenement en maakte bovenstaande radioreportage.

Het optakelen van het enorme gevaarte leek nog een uitdaging te worden. Better Bagels maakte er een Facebook evenement van en gisteravond kwamen tientallen mensen hun hulp aanbieden. Inclusief een duiker en het bedrijf Bam Bam Steenhouwers die met een takel ter plaatse kwam om de bakfiets op de wal te hijsen.

Met hulp van klanten, een duiker en de takel van BAM BAM Steenhouwers stond de bakfiets binnen de kortste keren weer op het droge.

Zoals het hoort bij een feestje had Better Bagels gezorgd voor een hapje en een drankje na afloop van de succesvolle reddingsactie. Dozen vol belegde bagels gingen rond. Een minpuntje was er wel voor eigenaar Frank Zweerus. Het slot van de bakfiets bleek niet meer open te gaan en dus kon hij niet terugfietsen, maar moest hij, net als de onverlaten die de bakfiets op 3 oktober meenamen, het gevaarte terugzeulen naar de Lange Mare.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×