(Foto's: Chris de Waard).

Jan van Houtbrug dit weekeinde helemaal dicht

Dit weekeinde kan er geen gebruik worden gemaakt van de Jan van Houtbrug. Voor het uitvoeren van een aantal werkzaamheden is het noodzakelijk dat de brug tijdelijk helemaal wordt afgesloten. Auto- en busverkeer wordt omgeleid, (brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een tijdelijke brug die even verderop is neergelegd tussen de Zoeterwoudse Singel en het Plantsoen.

Voor het einde van de maand wordt er ook een tweede tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers aangelegd aan de andere kant van de Jan van Houtbrug. De Jan van Houtbrug zelf wordt vervolgens in twee delen vernieuwd. Als de ene brughelft wordt vernieuwd, rijdt gemotoriseerd verkeer in beide richtingen op de andere brughelft, en andersom.

Deze eerste weekeinde-afsluiting duurt van zaterdagochtend 22 oktober 6.30 uur en duurt tot en met maandagochtend 24 oktober 6.00 uur.

De reconstructie van de Jan van Houtbrug is nodig omdat bij een controle in februari dit jaar bleek dat de brug niet veilig meer was. De brug werd toen direct afgesloten voor zwaar verkeer zoals bussen en vrachtwagens. In maart werd er een noodbrug over de bestaande brug heen gelegd. De komende weken wordt de noodbrug verwijderd en de oorspronkelijke brug in oude staat hersteld. Kosten ruim een miljoen euro, maar voor dat geld moet de brug weer 60 jaar meekunnen.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×