(Foto's: PR).

Leiden is volgend weekeinde OPEN voor vroeger

Op zondag 30 oktober is er weer een editie van Leiden is Open. Dit keer in het teken van verhalen van de stad. Van vroeger vooral. Leiden is een schatkamer vol verhalen die deze middag door diverse kunstdisciplines als historische foto’s, dichters, schrijvers, orgeldraaiers en acteurs worden verteld. Het decor is de stad zelf. Met ‘Verhalen van de stad’ wordt ook de Leidse Draaiorgeldag nieuw leven ingeblazen.

Onderdeel van Leiden is Open is onder meer een middag vol Leidse dichtkunst in de foyer van de Stadsgehoorzaal. Van 13.00-uur tot 17.00 uur treden allerlei dichters om-en-om op. Stadsdichter Wouter Ydema, de vorige stadsdichter Jaap Montagne, de zelfbenoemde stadsdichter Martin Aart de Jong en Han Ruijgrok, dichter en presentator van Cultuur071 van Sleutelstad FM.

Van de meeste dichters zijn tijdens de middag ook bundels te koop bij de Leidse Uitgeverij De Muze waar genoemde dichters zijn of worden uitgegeven.

Luikjes LiveDichters Niels Terhalle en Anne Tjalingi presenteren op 30 oktober hun bundel ‘Onze kinderen zijn te koop’. 21 poëtische drieluikjes die open en dichter kunnen.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×