(Archieffoto: René Dentener).

Paul van Meenen opnieuw kandidaat-Kamerlid D66

Het Leidse D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen staat opnieuw op de kandidatenlijst voor D66 voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. “Onze kinderen hebben recht op het beste onderwijs. Daar heb ik 33 jaar in het onderwijs als leraar en leidinggevende in het mbo, hbo en voortgezet onderwijs voor gestreden”, aldus Van Meenen die vier jaar geleden in de Kamer kwam om ervoor te zorgen dat de Haagse bemoeizucht met het onderwijs terug wordt gedrongen: “Het is raar als je vanuit Den Haag wil bepalen hoe een leraar in Appelscha lesgeeft. Geef leraren de ruimte, zij zijn de experts. Zij hebben ons vertrouwen nodig. Daar wil ik me graag nog een keer vier jaar voor inzetten.”

Van Meenen kijkt uit naar de komende vier jaar: “We worden niet voor niets dé onderwijspartij genoemd. D66 zit nu nog in de oppositie, maar toch hebben we het voor elkaar gekregen dat er 500 miljoen euro is geïnvesteerd in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Het hoger onderwijs heeft er 1 miljard euro bij gekregen en Kinderen krijgen bovendien een leerrecht in plaats van een leerplicht. Omdat onze kinderen recht hebben op het beste onderwijs.

De komende vier jaar wil Van Meenen zich met name gaan inzetten voor kleinere klassen. “In een plofklas met 35 leerlingen kan een leraar simpelweg niet elke leerling de aandacht geven die hij of zij verdient.”

De D66-kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen die op 15 maart 2017 worden gehouden zijn nu bekendgemaakt. De definitieve volgorde op de lijst wordt bepaald door de leden van D66 die via e-voting tussen 10 en 21 november hun stem kunnen uitbrengen. Enkele dagen later wordt de definitieve lijst bekend gemaakt. Van Meenen is blij met de voorlopige plek 9 op de lijst: “Een prima plek,” noemt hij het.

Voordat Van Meenen in de Tweede Kamer kwam werkte hij 33 jaar in het onderwijs. Daarnaast was hij actief in de lokale Leidse politiek. Van 2002 tot 2012 was Van Meenen gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor D66 in Leiden.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×